2011. január 30., vasárnap

A NYULAK SZIGETÉN

Ma ismét a Margitszigeten sétáltam és a szép időben sikerült néhány jó felvételt készíteni az ottani szárnyasokról.



2011. január 28., péntek

MEGINT PÉNTEK

Ma a tűző napsütésben ismét szétfagytam a Városligetben. Persze megint csak a cinegéké volt a főszerep.


 


2011. január 22., szombat

A LIGET ZÖLDIKÉJE

Ma ismét a Városligetben kóboroltam és ellátogattam Péter barátom etetőjéhez. A cinegék fotózása közben egy bátor zöldike is meglepett, aminek nagyon megörültem. Míg a cinkék max. 1-2 mp voltak az etetőn, addig a zöldike 1-2 percet is elidőzött a napraforgó mag tetején.

 



2011. január 21., péntek

VÉGRE SÜT A NAP

Ma végre kisütött a nap egy hónap után és úgy döntöttem, hogy meglátogatom a Margitsziget madarait.

 

2011. január 17., hétfő

A KÖDÖS VÁROSLIGET

Ma nagyon nagy köd volt a ligetbe, de gondoltam kinézek, hátha van valami. Rögtön találkoztam is egy farok nélküli szarkával, amit már régóta figyelek.

Nemsokára egy örvös papagáj rikácsoló hangjára lettem figyelmes.



2011. január 8., szombat

A VÁROSLIGET KIRÁLYA

Dél körül ismét elfoglaltam a helyemet egy hatalmas fenyőfa lekonyuló ágai alatt és onnan vártam, hogy történjen valami. +4 fok körül lehetett és a hó is majdnem mindenhol elolvadt. Már 1 órája vártam és semmi. Épp össze akartam pakolni a felszerelésemet, mikor egy 4 tagú őszapó család jelent meg körülöttem.

2011. január 7., péntek

PIROS BOGYÓK

Ma ismét a Városligetbe jártam. Kipróbáltam a tegnap összeszedett,  pirosbogyós gallyaimat, hogyan mutatnak majd a madarak mellett. Hát így sikerült.

 


2011. január 6., csütörtök

MACSKABAGOLY A MARGITSZIGETEN

Idén még nem voltam a szigeten, így gondoltam járok egyet. Azt a hírt hallottam, hogy egy csörgő réce tanyázik a sziget végében lévő gyógyvízes tóban. Gyalog mentem, ami kb. 14-15 km oda-vissza. Az idő is kedvező volt, úgy 0 fok körüli, de elég rossz volt a fény a csúnya felhők miatt. Meg is találtam egy csapat tőkés réce társaságában és azt is megállapítottam róla, hogy nagyon bizalmas. Hasra vágódtam a földön és már kattogott is a gép.

A réce fotózása közben egy sárga kis gombóc repült le mellém a földre úgy 3 méterre, amin nagyon meglepődtem. Ilyen szelíd vörösbeggyel még soha nem találkoztam. Akár a kezemből is evett volna és úgy tett, mintha őt jöttem volna fotózni. Nem is úszta meg.

A tó szélén lévő bokrosban egy pár fekete rigó hadakozott, valami zsákmányon egy szőlőrigóval.

A szigetről visszafelé jövet különböző madarak szórakoztattak.

A víztoronytól nem messze a főúton lévő magas fán egy macskabagolyra lettem figyelmes. Úgy 10-15 méter magasan lehetett és békésen üldögélt a januári hidegben. Ennél jobb befejezése nem is lehetett volna a mai szép napnak.